Fredros Gård erbjuder ofördärvade och välbevarade fiskevatten i en glest befolkad trakt där du kommer att vara så gott som ensam med ditt fiskespö.

Det äkta svenska sportfisket med gädda, abborre och öring, är något unikt och exotiskt som syd- och centraleuropéer åker flera hundra mil för att få uppleva!

Även flugfiske och mete är populärt i våra värmländska vatten och genererar stora mängder fin abborre, gädda och öring.
Vi önskar er en god fisketur på Fredros Gård!

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
PlayPause
Slider

Våra Vatten

Klicka på bild för länk till Mangen-Treen FVO

Fredros Gård är belägen inom Mangen-Treens fiskevårdsområde i västra Värmland. Här bedrivs sportfiske på naturliga bestånd, främst gädda, abborre och öring, i ca 50 vatten, varav de tre större sjöarna är Mangen, Treen och Trehörningen. Dessa sjöar är kända för att hysa ett bra bestånd av gädda, abborre och öring.

Som fiskegäst disponerar ni över 1750 hektar fiskevatten och eftersom området är beläget i Värmlands glesbygder, och vår anläggning endast består av ett fåtal stugor, är fisketrycket väldigt lågt.

För att kunna kvalitetssäkra fisket och arbeta för en ekologiskt hållbar natur bedriver vi Catch and Release-fiske, vilket innebär att ni inte får ta upp mer fisk än ni kan äta upp under er vistelse hos oss.

Boende med fiskepaket

Vid ankomst får ni personlig information om gällande fiskeregler, fiskeetik, fisketips och betesval. Ni får även allmän information om vanligaste samhällsservicen, närmaste omgivningen, natur, kultur och sevärdheter.

Aluminiumbåtar med fyrtaktsmotorer ingår. Båtarna finns i de tre större sjöarna och Ni köper miljövänlig bensin av oss. Ni erhåller en fiskekarta över fiskevårdsområdet med omgivningar samt djupkartor över de tre större sjöarna. 

Slutstädning ingår i priset.